recruiTECH - Kudari Nóra
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Belépés CEE

Kudari Nóra

IVSZ- Szövetség a Digitális Gazdaságért | Projekt és- munkacsoportvezető

Eredetileg, bölcsész és szociális munkás, közel 15 évig dolgozott szociális területen hátrányos helyzetű személyek munkaerőpiaci rehabilitációját célzó projekteken, így megfordult non-profit szervezetnél, az állami szektorban, és egy multi cégnél is. Az IVSZ-nél öt éve dolgozik projektvezetőként, valamint több munkacsoportot vezet tagvállalati körben. Elsősorban munkaerőpiaci, oktatási projekteken dolgozik, több módszertani kutatást is vezetett, mint pl. Femintech- Tedd láthatóvá (nők helyzete a hazai IKT szektorban) vagy az 50 feletti IKT szakemberek helyzete a hazai munkaerőpiacon. Az elmúlt időszakban számos konferencián is előadott munkaerőpiaci témában, de többször nyilatkozott a hazai médiumokban is. Az újonnan megalakuló munkaerőpiaci munkacsoport vezetője, ahol kiemelten foglalkoznak a „Future of Jobs” témával, miként alakítja át az AI, automatizáció, összességében a technológia fejlődése a munkaerőpiacot. Az IVSZ képviseletében tagja a Digital Europe: Digital Skills Working Group -nak.
A WiTH keretében foglalkozik a nők helyzetével a technológiai szektorban, tavaly megalapították a „40 feletti női példaképek a digitális gazdaságban” díjat, mellyel felhívják a figyelmet a nők helyzetére és ageizmus jelenlétére a munkaerőpiacon.

Olvasd el Nórával készült interjúnkat itt!

Vedd meg jegyed most!


Előadások:

  • Gender Pay Gap, Időpont: 14:20 - 14:35

    A 2023-ban megszavazott a bérek átláthatóságára vonatkozó irányelv révén az Európai Unió meg kívánja erősíteni a férfiak és nők egyenlő munkáért járó egyenlő díjazásának elvét. Az uniós tagállamoknak 2026-ig ezt követően a nemzeti törvénykezési gyakorlatába szükséges „átültetni” az irányelvet. De pontosan mit is takar ez az irányelv? Az egyenlő munkáért egyenlő bér mit is jelent? Milyen módszertant alkalmazzunk az elemzéshez? Mennyire fogja felpezsdíteni a munkaerőpiacot a bérek transzparenciája? Milyen szervezeti kultúra változást fog magával húzni az irányelv bevezetése? Milyen szervezetekre vonatkozik az irányelv és a jelentési kötelezettség?