recruiTECH - Programok
× Programok(current) Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat

PROGRAMOK - folyamatos frissítés alatt

2020.04.13-14.

Összes kinyitása + Összes becsukása -
09:00 - 09:20 Toborzási stratégia az új korban | 1. nap
Jerome Ternynck (US) SmartRecruiters | Founder & CEO

Az előadás angol nyelvű.

A SmartRecuriters CEO-ja elmondja, miért nem alkalmasak a jelenlegi kulcs mutatóink a toborzás minőségének mérésére. Egyúttal kitekintést kapunk a rövid távú recruitment technológiai piaci irányokról, melyek meghatározzák 2021-et.

09:02 - 09:18 Munkaerőpiaci trendek COVID után | 2. nap
Márkus Dóra (HU) McKinsey & Company | Manager of Recruiting Operations for Central Europe

A COVID-19 egyértelmű hatást gyakorolt a munkaerőpiacra hosszútávon is. Mostantól nem kérdés a távmunka és mindegy, melyik városban találom meg a vállalatomnak leginkább megfelelő tehetséget. Csak a CEE régióban 20 millió új aktív internetező jelent meg, ami új perspektívákat nyit a tehetségek piacán is. A McKinsey tanulmányából megérthetjük azokat a munkaerőpiaci makró trendeket, amelyek meghatározzák recruitment közeli jövőjét!  

09:20 - 09:40 The Future of Sourcing | 1. nap
José Kadlec (CZ) GoodCall | Chief Recruitment Architect & Founder

Az előadás angol nyelvű!

Európa egyik legismertebb sourcing trénere, aki nem utolsó sorban a SocialTalent sorucing content-jének új előadója is! José a legfrissebb, praktikus sourcing tippekkel és eszközökkel érkezik a recruiTECH-re.

The job market might be changing temporarily and so the sourcing techniques and needs along with that. In this presentation José will show you the new strategic angles of sourcing your desired candidates - but don't worry, if you know anything about José you'll know that it will always be a practical, eye-opening talk with cool tips and hacks!
- Inbound sourcing - from sourcing skills to e-commerce skills
- Sourcing leadership and benchmarks - sourcing hub, sourcers stick with recruiters or do you need sourcers at all?
- Strategic sourcing - tips and tricks for mapping talent in Budapest, Mumbai, or Madrid.
If you think that talent sourcing is too "new", "niche",... we can use the term recruitment and recruiter.

09:22 - 09:52 Jelölt meggyőzés az új korban, milyen triggerek mozgatják a jelöltet, mivel lehet meggyőzni, hogyan győzzük meg az ajánlatról, a feladatról, a cégről | 2. nap
Horváth Ágnes (HU) WHC | Business unit manager

Hogyan tud meggyőzni minket a jelölt, hogy pont őt keressük az adott állásra? Vagy fordítva? Nekünk kell őt megnyernünk és bebizonyítanunk, hogy éppen az általunk kínált lehetőséget keresi? Kell-e bárkinek bárkit meggyőzni ebben a témában? Milyen lehetőségeink vannak? Mi mozgatja az egyik, és mi a másik felet? Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre keressük majd a választ annak érdekében, hogy már az első találkozás alkalmával megalapozhassuk leendő kollégánkkal a hosszútávú együttműködést.

09:27 - 09:42 TOP DOGS, a 15 MRDos online álláspiac 3 kulcsszereplőjét ültetjük egy asztalhoz! | 1. nap
Bíró Pál (HU) Google | Country Manager ,
Martis István (HU) Profession.hu | CEO ,
Palocsay Géza (HU) Jófogás / Adevinta Hungary | General Manager

Régóta egyértelműen az online tér az első számú toborzási csatorna. A COVID okán tovább nőtt az online penetráció, ezáltal olyan demográfiai csoportok is megjelentek, akik ezidáig nem voltak megtalálhatóak az interneten. Igaz ez a kevésbé kvalifikált munkaerőre és egyúttal az idősebb korosztályra is. Az online állás business egy 15-20 MRD-os üzlet, amelyen kis szereplők és óriás vállalatok osztoznak. A Top 5 cég közül 3 szereplő első számú vezetőivel beszélgetünk. A piac változásairól, szegmentálásról, az ügyfelek edukációjáról. Továbbá olyan egyértelmű trendekről, mint: klikk alapú, avagy konverzió alapú fizetésről, a remarketing erejéről, a Facebook álláspiaci előrenyomulásáról.  

09:40 - 10:00 How to become a Talent Advisor and Strategic Partner to Hiring Managers | 1. nap
John Vlastelica (US) Recruiting Toolbox, Inc. | Founder & Managing Director

Az előadás angol nyelvű.

Many Hiring Managers can be challenging to work with.  Unrealistic expectations, not engaged enough with candidates, and leveraging processes that are not effective.  Too often, they see our roles as order takers, not talent advisor recruiters or strategic partners.  How can we establish our expertise and credibly influence them to help them get what they want most from the recruiting process: Speed and Quality?  Join John as he shares real-world, practical, how-to best practices for helping Hiring Managers get the talent they need while elevating our role to Strategic Partner.

10:11 - 10:26 Kompetenciákkal a hatékonyságért | 2. nap
Furjánné Szabó Tímea (HU) Jobtain | Üzletfejlesztési tanácsadó

Hiába a jól átgondolt folyamatok, ha a munkatársak nem rendelkeznek megfelelő kompetenciákkal ahhoz, hogy be is tudják tartani azokat. Jó hír viszont, hogy a kompetenciák fejleszthetők! A cégen belüli képzéseket, mint minden folyamatot, alaposan meg kell tervezni, fel kell építeni, majd kivitelezni és nyomon követni. Hogyan? Erre a kérdésre ad választ előadásom.

10:11 - 10:26 T&M vs Recruitment, avagy mik az IT contracting előnyei a munkaerő-közvetítéssel szemben? | 2. nap
Lakovich Nándor (HU) Bluebird | Head of IT Solutions

Ha sokat gondolkodtál azon, hogy tegnapelőttre hogyan töltsd be az IT pozícióid, de a contracting ismeretlen terület, akkor nézd meg Lakovich Nándor izgalmas előadását. Nándi látványosan bemutatja a két megoldás előnyeit, hátrányait, így a jövőben bátran alkalmazhatod ezt a gyors és hatékony szerződéses formát.

10:28 - 10:43 SAP demo
10:43 - 10:58 Az ajánlások ereje | 2. nap
Uzsák András (HU) Firstbird | Customer Success Manager

Ha érdekel, hogy miként alakulnak 2021-ben a dolgozói ajánlási trendek hazánkban és európai szinten, akkor gyere, és ismerd meg a még szinte ropogós 2021-es benchmark study-nk eredményeit.

10:43 - 10:58 HRszoftver demo | 2. nap
Köntös Tamás (HU) HRSzoftver | Ügyvezető igazgató
11:00 - 11:20 ROI és konverzió marketing a toborzásban | 1. nap
Civin Péter (HU) Deutsche Telekom IT Solutions | Brand and Communication Advisor

2020 egyik kiemelkedő munkáltatói kommunikációs kampányát egy esettanulmányban mutatja be. Miként lehetett közel megduplázni a jelöltek számát az IT munkaerőpiacon csökkenő budget mellett?!

11:17 - 11:47 A MOL saját online börzéje. Esettanulmány sikerekkel, buktatókkal sok-sok tanulsággal! | 2. nap
Fertig Balázs (HU) MOL | Group Recruitment Manager ,
Hajdú Csongor (HU) Frissdiplomás Kft. | Alapító & CEO // JOB4me, a Virtuális Állásbörze | Főszervező

Arra biztosan sokan emlékszünk tavalyról a lockdown napjaiból, amikor dilemma volt, hogy milyen eseményeket lehet megtartani, hova lehet még menni vagy hova nem lehet már menni felelősen. Azt hiszem, ez volt az a pont, amikor a fizikai események, így a konferenciák, mint a recruiTECH is, vagy az állásbörzék is elindultak az online térbe. Ennek az útnak egy fontos állomása volt, amikor a MOL Magyarország úgy döntött, hogy megszervezi első saját online állásbörzéjét. Fertig Balázs idén áprilisban a recruiTECH online konferencián beszámol a projekt sikeréről. Vigyázat spoiler :-) : A MOL idén már országhatárokon átnyúló online börzét szervez az online térben. Hallgasd meg a beszélgetést, ahol Hajdú Csongor is részt vesz szakértőként és beszélgető partnerként. Egy nappal a recruiTECH után megnézhetitek mindazt, amiről Balázs fog beszélni!

11:20 - 11:40 Interjú Friedl Zsuzsával | 1. nap
Friedl Zsuzsanna (HU) Magyar Telekom | Chief People Officer

Az ország talán egyik legismertebb HR főnökét kérdezzük, korunk erőforrás menedzsment kihívásairól, az AI térhódításáról és annak a munkaerőigényre gyakorolt hatásáról, agilis szervezeti kultúráról, újraértelmezett Talent menedzsmentről, remote trendekről.

11:48 - 12:04 Interjú Gombos Klárával | 2. nap
Gombos Klára (HU) Robert Bosch Kft. | HR Director

Érteni az üzletet az első lépés, az üzleti célok mentén a vezetőket befolyásolni annál nagyobb kihívás. Az ország egyik legnagyobb fejlesztőközpontjának HR igazgatóját kérdezzük ezekről a kihívásokról, a folyamatos bővülésről és a pályázástól számított 5 napon belüli ajánlattételről.

12:10 - 12:50 No more buzzwords - A fejlesztés demisztifikációja | 2. nap
Kökény Tamás (HU) Green Fox Academy | Alapító mentor, szoftverfejlesztő

Kíváncsi vagy, mi jár egy fejlesztő fejében? Szeretnéd megérteni, hogyan gondolkodnak a különböző programozási területeken dolgozó informatikusok? A Green Fox alapító mentorával most te is közelebb kerülhetsz a fejlesztők világához, megismerheted a fejlesztői zsargont, rákérdezhetsz a számodra kényesebb fejlesztési technológiákra, trendekre. Célunk, hogy a non-konferencia után magabiztosabban szólíthasd meg az IT-s jelölteket.

12:10 - 12:50 Vezetett beszélgetés a vállalaton belüli munkaerőpiaci mobilitásról és a toborzási szervezet szerepéről a folyamatban | 2. nap
Hinterstein Anikó (HU) Telekom HU | Talent Experience COE Lead ,
Fülöp Zsuzsa (HU) OTP Bank | Senior Strategic Expert for process and capacity improvement

Mi a szerepe a toborzási szervezetnek a folyamatban? Egy belső jelölt előnyből indul? Fontos-e a vállalaton belüli jelöltélmény? Ilyen esetekben hogyan kezeljük azt a vezetőt, aki elveszíti kollégáját? Milyen folyamatok mentén kezeljük a jelölteket? Mi kell ahhoz, hogy a toborzási szervezet tisztában legyen a belső munkaerőpiac szereplőivel?

09:00 - 09:20 Toborzási stratégia az új korban
Jerome Ternynck (US) SmartRecruiters | Founder & CEO

Az előadás angol nyelvű.

A SmartRecuriters CEO-ja elmondja, miért nem alkalmasak a jelenlegi kulcs mutatóink a toborzás minőségének mérésére. Egyúttal kitekintést kapunk a rövid távú recruitment technológiai piaci irányokról, melyek meghatározzák 2021-et.

09:20 - 09:40 The Future of Sourcing
José Kadlec (CZ) GoodCall | Chief Recruitment Architect & Founder

Az előadás angol nyelvű!

Európa egyik legismertebb sourcing trénere, aki nem utolsó sorban a SocialTalent sorucing content-jének új előadója is! José a legfrissebb, praktikus sourcing tippekkel és eszközökkel érkezik a recruiTECH-re.

The job market might be changing temporarily and so the sourcing techniques and needs along with that. In this presentation José will show you the new strategic angles of sourcing your desired candidates - but don't worry, if you know anything about José you'll know that it will always be a practical, eye-opening talk with cool tips and hacks!
- Inbound sourcing - from sourcing skills to e-commerce skills
- Sourcing leadership and benchmarks - sourcing hub, sourcers stick with recruiters or do you need sourcers at all?
- Strategic sourcing - tips and tricks for mapping talent in Budapest, Mumbai, or Madrid.
If you think that talent sourcing is too "new", "niche",... we can use the term recruitment and recruiter.

09:27 - 09:42 TOP DOGS, a 15 MRDos online álláspiac 3 kulcsszereplőjét ültetjük egy asztalhoz!
Bíró Pál (HU) Google | Country Manager ,
Martis István (HU) Profession.hu | CEO ,
Palocsay Géza (HU) Jófogás / Adevinta Hungary | General Manager

Régóta egyértelműen az online tér az első számú toborzási csatorna. A COVID okán tovább nőtt az online penetráció, ezáltal olyan demográfiai csoportok is megjelentek, akik ezidáig nem voltak megtalálhatóak az interneten. Igaz ez a kevésbé kvalifikált munkaerőre és egyúttal az idősebb korosztályra is. Az online állás business egy 15-20 MRD-os üzlet, amelyen kis szereplők és óriás vállalatok osztoznak. A Top 5 cég közül 3 szereplő első számú vezetőivel beszélgetünk. A piac változásairól, szegmentálásról, az ügyfelek edukációjáról. Továbbá olyan egyértelmű trendekről, mint: klikk alapú, avagy konverzió alapú fizetésről, a remarketing erejéről, a Facebook álláspiaci előrenyomulásáról.  

09:40 - 10:00 How to become a Talent Advisor and Strategic Partner to Hiring Managers
John Vlastelica (US) Recruiting Toolbox, Inc. | Founder & Managing Director

Az előadás angol nyelvű.

Many Hiring Managers can be challenging to work with.  Unrealistic expectations, not engaged enough with candidates, and leveraging processes that are not effective.  Too often, they see our roles as order takers, not talent advisor recruiters or strategic partners.  How can we establish our expertise and credibly influence them to help them get what they want most from the recruiting process: Speed and Quality?  Join John as he shares real-world, practical, how-to best practices for helping Hiring Managers get the talent they need while elevating our role to Strategic Partner.

11:00 - 11:20 ROI és konverzió marketing a toborzásban
Civin Péter (HU) Deutsche Telekom IT Solutions | Brand and Communication Advisor

2020 egyik kiemelkedő munkáltatói kommunikációs kampányát egy esettanulmányban mutatja be. Miként lehetett közel megduplázni a jelöltek számát az IT munkaerőpiacon csökkenő budget mellett?!

11:20 - 11:40 Interjú Friedl Zsuzsával
Friedl Zsuzsanna (HU) Magyar Telekom | Chief People Officer

Az ország talán egyik legismertebb HR főnökét kérdezzük, korunk erőforrás menedzsment kihívásairól, az AI térhódításáról és annak a munkaerőigényre gyakorolt hatásáról, agilis szervezeti kultúráról, újraértelmezett Talent menedzsmentről, remote trendekről.

09:02 - 09:18 Munkaerőpiaci trendek COVID után
Márkus Dóra (HU) McKinsey & Company | Manager of Recruiting Operations for Central Europe

A COVID-19 egyértelmű hatást gyakorolt a munkaerőpiacra hosszútávon is. Mostantól nem kérdés a távmunka és mindegy, melyik városban találom meg a vállalatomnak leginkább megfelelő tehetséget. Csak a CEE régióban 20 millió új aktív internetező jelent meg, ami új perspektívákat nyit a tehetségek piacán is. A McKinsey tanulmányából megérthetjük azokat a munkaerőpiaci makró trendeket, amelyek meghatározzák recruitment közeli jövőjét!  

09:22 - 09:52 Jelölt meggyőzés az új korban, milyen triggerek mozgatják a jelöltet, mivel lehet meggyőzni, hogyan győzzük meg az ajánlatról, a feladatról, a cégről
Horváth Ágnes (HU) WHC | Business unit manager

Hogyan tud meggyőzni minket a jelölt, hogy pont őt keressük az adott állásra? Vagy fordítva? Nekünk kell őt megnyernünk és bebizonyítanunk, hogy éppen az általunk kínált lehetőséget keresi? Kell-e bárkinek bárkit meggyőzni ebben a témában? Milyen lehetőségeink vannak? Mi mozgatja az egyik, és mi a másik felet? Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre keressük majd a választ annak érdekében, hogy már az első találkozás alkalmával megalapozhassuk leendő kollégánkkal a hosszútávú együttműködést.

10:11 - 10:26 Kompetenciákkal a hatékonyságért
Furjánné Szabó Tímea (HU) Jobtain | Üzletfejlesztési tanácsadó

Hiába a jól átgondolt folyamatok, ha a munkatársak nem rendelkeznek megfelelő kompetenciákkal ahhoz, hogy be is tudják tartani azokat. Jó hír viszont, hogy a kompetenciák fejleszthetők! A cégen belüli képzéseket, mint minden folyamatot, alaposan meg kell tervezni, fel kell építeni, majd kivitelezni és nyomon követni. Hogyan? Erre a kérdésre ad választ előadásom.

10:11 - 10:26 T&M vs Recruitment, avagy mik az IT contracting előnyei a munkaerő-közvetítéssel szemben?
Lakovich Nándor (HU) Bluebird | Head of IT Solutions

Ha sokat gondolkodtál azon, hogy tegnapelőttre hogyan töltsd be az IT pozícióid, de a contracting ismeretlen terület, akkor nézd meg Lakovich Nándor izgalmas előadását. Nándi látványosan bemutatja a két megoldás előnyeit, hátrányait, így a jövőben bátran alkalmazhatod ezt a gyors és hatékony szerződéses formát.

10:28 - 10:43 SAP demo
10:43 - 10:58 Az ajánlások ereje
Uzsák András (HU) Firstbird | Customer Success Manager

Ha érdekel, hogy miként alakulnak 2021-ben a dolgozói ajánlási trendek hazánkban és európai szinten, akkor gyere, és ismerd meg a még szinte ropogós 2021-es benchmark study-nk eredményeit.

10:43 - 10:58 HRszoftver demo
Köntös Tamás (HU) HRSzoftver | Ügyvezető igazgató
11:17 - 11:47 A MOL saját online börzéje. Esettanulmány sikerekkel, buktatókkal sok-sok tanulsággal!
Fertig Balázs (HU) MOL | Group Recruitment Manager ,
Hajdú Csongor (HU) Frissdiplomás Kft. | Alapító & CEO // JOB4me, a Virtuális Állásbörze | Főszervező

Arra biztosan sokan emlékszünk tavalyról a lockdown napjaiból, amikor dilemma volt, hogy milyen eseményeket lehet megtartani, hova lehet még menni vagy hova nem lehet már menni felelősen. Azt hiszem, ez volt az a pont, amikor a fizikai események, így a konferenciák, mint a recruiTECH is, vagy az állásbörzék is elindultak az online térbe. Ennek az útnak egy fontos állomása volt, amikor a MOL Magyarország úgy döntött, hogy megszervezi első saját online állásbörzéjét. Fertig Balázs idén áprilisban a recruiTECH online konferencián beszámol a projekt sikeréről. Vigyázat spoiler :-) : A MOL idén már országhatárokon átnyúló online börzét szervez az online térben. Hallgasd meg a beszélgetést, ahol Hajdú Csongor is részt vesz szakértőként és beszélgető partnerként. Egy nappal a recruiTECH után megnézhetitek mindazt, amiről Balázs fog beszélni!

11:48 - 12:04 Interjú Gombos Klárával
Gombos Klára (HU) Robert Bosch Kft. | HR Director

Érteni az üzletet az első lépés, az üzleti célok mentén a vezetőket befolyásolni annál nagyobb kihívás. Az ország egyik legnagyobb fejlesztőközpontjának HR igazgatóját kérdezzük ezekről a kihívásokról, a folyamatos bővülésről és a pályázástól számított 5 napon belüli ajánlattételről.

12:10 - 12:50 No more buzzwords - A fejlesztés demisztifikációja
Kökény Tamás (HU) Green Fox Academy | Alapító mentor, szoftverfejlesztő

Kíváncsi vagy, mi jár egy fejlesztő fejében? Szeretnéd megérteni, hogyan gondolkodnak a különböző programozási területeken dolgozó informatikusok? A Green Fox alapító mentorával most te is közelebb kerülhetsz a fejlesztők világához, megismerheted a fejlesztői zsargont, rákérdezhetsz a számodra kényesebb fejlesztési technológiákra, trendekre. Célunk, hogy a non-konferencia után magabiztosabban szólíthasd meg az IT-s jelölteket.

12:10 - 12:50 Vezetett beszélgetés a vállalaton belüli munkaerőpiaci mobilitásról és a toborzási szervezet szerepéről a folyamatban
Hinterstein Anikó (HU) Telekom HU | Talent Experience COE Lead ,
Fülöp Zsuzsa (HU) OTP Bank | Senior Strategic Expert for process and capacity improvement

Mi a szerepe a toborzási szervezetnek a folyamatban? Egy belső jelölt előnyből indul? Fontos-e a vállalaton belüli jelöltélmény? Ilyen esetekben hogyan kezeljük azt a vezetőt, aki elveszíti kollégáját? Milyen folyamatok mentén kezeljük a jelölteket? Mi kell ahhoz, hogy a toborzási szervezet tisztában legyen a belső munkaerőpiac szereplőivel?Vedd meg jegyed most!

A változtatások jogát fenntartjuk