recruiTECH - Programok
× Programok(current) Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat

PROGRAMOK

2021.04.13-14.

Összes kinyitása + Összes becsukása -
08:40 - 09:10 Megnyitó & Networking Session | 1. nap
Szabó Szilvia (HU) METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök ,
Toldi Gábor (HU) DTC / SocialTalent&Firstbird | CEO / Partner
08:40 - 08:44 Megnyitó | 2. nap
Toldi Gábor (HU) DTC / SocialTalent&Firstbird | CEO / Partner ,
Szabó Szilvia (HU) METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök
08:44 - 09:02 How to become a Talent Advisor and Strategic Partner to Hiring Managers | 2. nap
John Vlastelica (US) Recruiting Toolbox, Inc. | Founder & Managing Director

Az előadás angol nyelvű.

Many Hiring Managers can be challenging to work with.  Unrealistic expectations, not engaged enough with candidates, and leveraging processes that are not effective.  Too often, they see our roles as order takers, not talent advisor recruiters or strategic partners.  How can we establish our expertise and credibly influence them to help them get what they want most from the recruiting process: Speed and Quality?  Join John as he shares real-world, practical, how-to best practices for helping Hiring Managers get the talent they need while elevating our role to Strategic Partner.

09:06 - 09:36 Egy asztalnál: a jelölt, a toborzó, és a HR tanácsadó | 2. nap
Renfer Péter (HU) Nordconn Digital HR | Ügyvezető

Miért nem vagyok elég vonzó jelölt? Bárcsak őszintén válaszolna egy HR-es szakértő.
Miért nincs jelöltélménye a pályázóimnak? Bárcsak tudnám hol rontom el.
Egy toborzási folyamat minden szereplőjében sok a kétség, olykor neheztelés. Most nyíltan tisztába tesszük azokat a kérdéseket, amiket eddig sosem mert megkérdezni egymástól jelölt és toborzó. Kerekasztalbeszélgetés másképp. Ebből biztos lesz mit hazavinned.

Istenes Viktória – HR vezető
Viki több mint 10 éve foglalkozik munkaerő-toborzással; jelentős tapasztalattal rendelkezik beszállítói és vállalati oldalról egyaránt. A kékgalléros pozícióktól egészen a felsővezetői szintig igen széles a paletta a szakmai múltjában. Sok éve rendszeres résztvevője a legnagyobb hazai karrier-rendezvényeknek, így jól átlátja mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldal problémáit. A jó jelölt-élményt rendkívül fontosnak tartja munkavégzése során, meggyőződése, hogy ez az egyik leghatékonyabb marketing eszköz a vállalatok számára.

D. István – a képzett munkaerő magyar hangja
"István középvezetőként szerzett több mint 20 éves tapasztalatot informatikai területen, nagyvállalati környezetben. Végigjárta a szakmai lépcsőfokokat először fejlesztőként, tanácsadóként és csapatvezetőként, majd projekt- és programvezetőként is, de IT üzemeltetési területen is vannak gyakorlati ismeretei. Jelentős külföldi tapasztalatot szerzett több munkahelyen, eközben szorosan együttműködött belső ügyfelekkel és külső beszállítókkal is. Erőssége a következetesség, kitartás, folyamatos fejlődés és rugalmasság."

09:06 - 09:36 Jelölt meggyőzés az új korban, milyen triggerek mozgatják a jelöltet, mivel lehet meggyőzni, hogyan győzzük meg az ajánlatról, a feladatról, a cégről | 2. nap
Horváth Ágnes (HU) WHC | Business unit manager

Hogyan tud meggyőzni minket a jelölt, hogy pont őt keressük az adott állásra? Vagy fordítva? Nekünk kell őt megnyernünk és bebizonyítanunk, hogy éppen az általunk kínált lehetőséget keresi? Kell-e bárkinek bárkit meggyőzni ebben a témában? Milyen lehetőségeink vannak? Mi mozgatja az egyik, és mi a másik felet? Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre keressük majd a választ annak érdekében, hogy már az első találkozás alkalmával megalapozhassuk leendő kollégánkkal a hosszútávú együttműködést.

09:12 - 09:32 How to hire in 2021 and beyond: TA’s biggest trends and challenges | 1. nap
Jerome Ternynck (US) SmartRecruiters | Founder & CEO

Az előadás angol nyelvű.

A SmartRecuriters CEO-ja elmondja, miért nem alkalmasak a jelenlegi kulcs mutatóink a toborzás minőségének mérésére. Egyúttal kitekintést kapunk a rövid távú recruitment technológiai piaci irányokról, melyek meghatározzák 2021-et.

COVID has changed the world of hiring. With higher candidate volumes, decreased budgets and resources, it’s critical that TA teams rethink how they hire and prepare for the future. SmartRecruiters Founder and CEO, Jerome Ternynck, shares how TA can best prepare to hire in this new world of work for 2021 and beyond. He’ll review the biggest trends and challenges and how to overcome them, including remote hiring, internal mobility, job advertising, automation and efficiency, and achieving real Diversity Hiring outcomes.

09:34 - 09:54 Interjú Friedl Zsuzsával | 1. nap
Friedl Zsuzsanna (HU) Magyar Telekom | Chief People Officer

Az ország talán egyik legismertebb HR főnökét kérdezzük, korunk erőforrás menedzsment kihívásairól, az AI térhódításáról és annak a munkaerőigényre gyakorolt hatásáról, agilis szervezeti kultúráról, újraértelmezett Talent menedzsmentről, remote trendekről.

09:37 - 09:52 Networking Session

Online networking lehetőség!

09:53 - 10:09 Interjú Oszlányi Törtellel | 2. nap
Oszlányi Törtel (HU) TakarékBank | HR Igazgató
09:56 - 10:11 Talent Acquisition’s new role in internal mobility | 1. nap
Békési Edit (HU) Flex | Head of Talent Acquisition, EMEA

Internal mobility is one of the most efficient ways for organizational success: it promotes career development and increases employee engagement. In this presentation you will learn, through a specific global project, how to enable your talent acquisition teams to completely change the approach and be proactive, what tools to provide them, how to change the global mindset about internal mobility, what challenges you may face and how to tackle them.

10:11 - 10:26 Kompetenciákkal a hatékonyságért | 2. nap
Furjánné Szabó Tímea (HU) Jobtain | Üzletfejlesztési tanácsadó

Hiába a jól átgondolt folyamatok, ha a munkatársak nem rendelkeznek megfelelő kompetenciákkal ahhoz, hogy be is tudják tartani azokat. Jó hír viszont, hogy a kompetenciák fejleszthetők! A cégen belüli képzéseket, mint minden folyamatot, alaposan meg kell tervezni, fel kell építeni, majd kivitelezni és nyomon követni. Hogyan? Erre a kérdésre ad választ előadásom.

10:11 - 10:26 T&M vs Recruitment, avagy mik az IT contracting előnyei a munkaerő-közvetítéssel szemben? | 2. nap
Lakovich Nándor (HU) Bluebird | Head of IT Solutions

Ha sokat gondolkodtál azon, hogy tegnapelőttre hogyan töltsd be az IT pozícióid, de a contracting ismeretlen terület, akkor nézd meg Lakovich Nándor izgalmas előadását. Nándi látványosan bemutatja a két megoldás előnyeit, hátrányait, így a jövőben bátran alkalmazhatod ezt a gyors és hatékony szerződéses formát.

10:12 - 10:22 Szünet
10:24 - 10:49 TOP DOGS, a 15 MRDos online álláspiac 3 kulcsszereplőjét ültetjük egy asztalhoz! | 1. nap
Bíró Pál (HU) Google | Country Manager ,
Martis István (HU) Profession.hu | CEO ,
Palocsay Géza (HU) Jófogás / Adevinta Hungary | General Manager

Régóta egyértelműen az online tér az első számú toborzási csatorna. A COVID okán tovább nőtt az online penetráció, ezáltal olyan demográfiai csoportok is megjelentek, akik ezidáig nem voltak megtalálhatóak az interneten. Igaz ez a kevésbé kvalifikált munkaerőre és egyúttal az idősebb korosztályra is. Az online állás business egy 15-20 MRD-os üzlet, amelyen kis szereplők és óriás vállalatok osztoznak. A Top 5 cég közül 3 szereplő első számú vezetőivel beszélgetünk. A piac változásairól, szegmentálásról, az ügyfelek edukációjáról. Továbbá olyan egyértelmű trendekről, mint: klikk alapú, avagy konverzió alapú fizetésről, a remarketing erejéről, a Facebook álláspiaci előrenyomulásáról.  

10:28 - 10:43 Az ajánlások ereje | 2. nap
Toldi Gábor (HU) DTC / SocialTalent&Firstbird | CEO / Partner

Ha érdekel, hogy a Firstbird mitől az ajánlási piacot felforgató diszruptív technológia, akkor mindenképpen itt a helyed! Emellett a friss 2021-es benchmark study-nk eredményeivel is készülünk!

10:28 - 10:43 Élménymenedzsment a toborzás és beillesztés során | 2. nap
Dávid Dániel (HU) SAP | HR Cloud Presales Specialist

A demonkban bemutatjuk, hogyan építhető ki olyan integrált toborzási és beillesztési folyamat, amelyben mérjük a jelöltek kulcs pillanataiban szerzett élményeit. A begyűjtött élményadatokat felhasználva javíthatjuk a toborzási és beillesztési folyamatainkat - hiszen a jelöltek külső szemmel sok esetben teljesen más elvárásokkal érkezhetnek, mint gondolnánk. A látványos és könnyen kezelhető toborzási portálon túl a jelöltélmény elengedhetetlen eleme a jövőbeli munkavállalók véleményének felhasználása is. De még ezzel sincs vége - az új munkaerő felvételét csak akkor tekinthetjük sikeresnek, ha az új csapattag motiváltan és megfelelő felkészültséggel kezdi meg a munkáját, és hosszú távon a vállalatnál marad. Csatlakozz a rövid bemutatónkhoz, ahol megismerheted, hogyan támogatjuk a legmodernebb technológiákkal a jelentkezők és friss belépők mindennapjait!

10:44 - 10:59 Trends in Pre-Selection Automation Tech | 2. nap
Yael Burla (US) Pymetrics | Sr Product Marketing Manager

In this session learn about trends impacting the hiring selection market today. We’ll dig into assessments: how adoption and investment has grown, how they are impacting hiring from an efficiency and diversity perspective, and how pymetrics fits into the space.

10:44 - 10:59 Hireify / HRSzoftver | 2. nap
Köntös Tamás (HU) Hireify / HRSzoftver Kft. | Ügyvezető igazgató
10:51 - 11:06 Networking Session

Online networking lehetőség!

11:00 - 11:10 Szünet
11:08 - 11:33 The Future of Sourcing | 1. nap
José Kadlec (CZ) GoodCall | Chief Recruitment Architect & Founder

Az előadás angol nyelvű!

Európa egyik legismertebb sourcing trénere, aki nem utolsó sorban a SocialTalent sorucing content-jének új előadója is! José a legfrissebb, praktikus sourcing tippekkel és eszközökkel érkezik a recruiTECH-re.

The job market might be changing temporarily and so the sourcing techniques and needs along with that. In this presentation José will show you the new strategic angles of sourcing your desired candidates - but don't worry, if you know anything about José you'll know that it will always be a practical, eye-opening talk with cool tips and hacks!
- Inbound sourcing - from sourcing skills to e-commerce skills
- Sourcing leadership and benchmarks - sourcing hub, sourcers stick with recruiters or do you need sourcers at all?
- Strategic sourcing - tips and tricks for mapping talent in Budapest, Mumbai, or Madrid.
If you think that talent sourcing is too "new", "niche",... we can use the term recruitment and recruiter.

11:10 - 11:16 Játék
11:18 - 11:48 A MOL saját online börzéje. Esettanulmány sikerekkel, buktatókkal sok-sok tanulsággal! | 2. nap
Fertig Balázs (HU) MOL | Group Recruitment Manager ,
Hajdú Csongor (HU) Frissdiplomás Kft. | Alapító & CEO // JOB4me, a Virtuális Állásbörze | Főszervező

Arra biztosan sokan emlékszünk tavalyról a lockdown napjaiból, amikor dilemma volt, hogy milyen eseményeket lehet megtartani, hova lehet még menni vagy hova nem lehet már menni felelősen. Azt hiszem, ez volt az a pont, amikor a fizikai események, így a konferenciák, mint a recruiTECH is, vagy az állásbörzék is elindultak az online térbe. Ennek az útnak egy fontos állomása volt, amikor a MOL Magyarország úgy döntött, hogy megszervezi első saját online állásbörzéjét. Fertig Balázs idén áprilisban a recruiTECH online konferencián beszámol a projekt sikeréről. Vigyázat spoiler :-) : A MOL idén már országhatárokon átnyúló online börzét szervez az online térben. Hallgasd meg a beszélgetést, ahol Hajdú Csongor is részt vesz szakértőként és beszélgető partnerként. Egy nappal a recruiTECH után megnézhetitek mindazt, amiről Balázs fog beszélni!

11:18 - 11:48 Hogyan szerezzünk jó informatikai szakembereket? Legyőzte-e a digitális recruitment a hagyományos toborzási módszereket? A jelölt szerzés költségei vállalati és ügynökségi oldalon (lead/cost) | 2. nap
Illés József (HU) IDBC | Founder & CEO

Hogyan szerezzünk jó informatikai szakembert, amikor 30 ezer szakember hiányzik csak Magyarországon? A pandémia időszakában a vállalati szektor digitalizációja felpörgette a keresletet, a szakemberhiány egyre nő, a hazai vállalatok egymással és nemzetközi cégekkel versenyeznek a home office-ban dolgozó informatikusokért.
Milyen lehetőségei vannak egy vállalati HR-esnek, hogy biztosítsa a fejlesztési projektek megvalósításához szükséges erőforrásokat? Pont akkor, pont annyit, amennyit kell?
Mennyibe kerül egy jelölt megszerzése vállalati és ügynökségi oldalon?
És hogy néz ki ugyanez a történet a jelöltek oldaláról? Tényleg a jelölt oldal diktál? Eljött a kánaán?
Csak válogatniuk kell a jobbnál jobb ajánlatok közül vagy itt is árnyaltabb a kép?
A vállalati és a jelölt oldal felé is záporoznak a social media és a különböző cél platformok virtuális nyílvesszői, üzenetei, a két oldalon pedig hús vér emberek vannak, célokkal, igényekkel, elvárásokkal.
Mi ma a szerepe a matchmakingben a toborzó cégeknek? Vajon a digitális recruitment legyőzte a hagyományos toborzási módszereket?
Hol van az az ajtó, ami mögött a cégek és a jelöltek egymásra találnak?

11:18 - 11:48 Onboarding a hibrid irodában: hogyan segíti az új kollégák belépését a vállalati szolgáltatásmenedzsment? | 2. nap
Simon Anita (HU) TOPdesk | Sales Manager ,
Sterl Alexandra (HU) TOPdesk | Recruitment specialist

Amíg minden nap megfordultunk az irodában, könnyű volt az új belépőnek felugrani a HR-hez vagy megkeresni az IT-t. Az onboarding lényeges összetevője az alkalmazotti élménynek, e téren is versenyelőnyt jelenthet a magas színvonalú szolgáltatás. De hogyan tud egy cég a hibrid munkavégzés mellett is kiváló szolgáltatást nyújtani? Miért fenntartható megoldás az Enterprise Service Management?

11:35 - 11:50 Így toborzunk mi - Szervezeti bővítés otthonról | 1. nap
Czuprik Zoltán (HU) Roche Szolgáltató Kft. | HR igazgató

Mi változott körülöttünk és ezekre hogyan reagáltunk? Milyen alapvetéseket változtattunk, és mik azok, amikhez továbbra is ragaszkodunk? Toborzás, beléptetés, tudásátadás és elkötelezettség kiépítése személyes találkozás nélkül.

11:49 - 12:05 Interjú Gombos Klárával | 2. nap
Gombos Klára (HU) Robert Bosch Kft. | HR Director

Érteni az üzletet az első lépés, az üzleti célok mentén a vezetőket befolyásolni annál nagyobb kihívás. Az ország egyik legnagyobb fejlesztőközpontjának HR igazgatóját kérdezzük ezekről a kihívásokról, a folyamatos bővülésről és a pályázástól számított 5 napon belüli ajánlattételről.

11:52 - 12:02 Szünet
12:04 - 12:20 Future of work after Covid-19 | 1. nap
Márkus Dóra (HU) McKinsey & Company | Manager of Recruiting Operations for Central Europe

The COVID-19 pandemic disrupted labor markets globally during 2020. The short-term consequences were sudden and often severe: Millions of people were furloughed or lost jobs, and others rapidly adjusted to working from home as offices closed. Many other workers were deemed essential and continued to work in hospitals and grocery stores, on garbage trucks and in warehouses, yet under new protocols to reduce the spread of the novel coronavirus. Dora will share the lasting impact of the pandemic on labor demand, the mix of occupations, and the workforce skills required with diverse economic and labor market models.

12:09 - 12:49 Vezetett beszélgetés a vállalaton belüli munkaerőpiaci mobilitásról és a toborzási szervezet szerepéről a folyamatban | 2. nap
Hinterstein Anikó (HU) Telekom HU | Talent Experience COE Lead ,
Fülöp Zsuzsa (HU) OTP Bank | Senior Strategic Expert for process and capacity improvement

Mi a szerepe a toborzási szervezetnek a folyamatban? Egy belső jelölt előnyből indul? Fontos-e a vállalaton belüli jelöltélmény? Ilyen esetekben hogyan kezeljük azt a vezetőt, aki elveszíti kollégáját? Milyen folyamatok mentén kezeljük a jelölteket? Mi kell ahhoz, hogy a toborzási szervezet tisztában legyen a belső munkaerőpiac szereplőivel?

12:09 - 12:49 No more buzzwords - A fejlesztés demisztifikációja | 2. nap
Fachs Anita (HU) Green Fox Academy | General Director ,
Zsiska Zsófia (HU) New Code Csoport | Ügyvezető, tulajdonos ,
Kökény Tamás (HU) Green Fox Academy | Alapító mentor, szoftverfejlesztő

Kíváncsi vagy, mi jár egy fejlesztő fejében? Szeretnéd megérteni, hogyan gondolkodnak a különböző programozási területeken dolgozó informatikusok? A Green Fox alapító mentorával most te is közelebb kerülhetsz a fejlesztők világához, megismerheted a fejlesztői zsargont, rákérdezhetsz a számodra kényesebb fejlesztési technológiákra, trendekre. Célunk, hogy a non-konferencia után magabiztosabban szólíthasd meg az IT-s jelölteket.

12:22 - 12:37 Employer (Re)Branding, Konverzió marketing és ROI a toborzásban | 1. nap
Civin Péter (HU) Deutsche Telekom IT Solutions | Brand and Communication Advisor

2020 egyik kiemelkedő munkáltatói kommunikációs kampányát egy esettanulmányban mutatja be. Miként lehetett közel megduplázni a jelöltek számát az IT munkaerőpiacon csökkenő budget mellett?!

Ahogyan a kereskedelmi marketingre, kommunikációra fordított befektetéstől régóta elvárjuk, hogy megtérüljön, mérhető eredményt hozzon, lassan azt is elfogadjuk, hogy a Recruitmentet támogató kommunikációtól is el kell várnunk ugyanezt. A munkáltatói márka építése viszont gyakran olyan projektek gyűjteménye, amelyeknek várhatóan nem lesz kézzelfogható eredménye.
A Deutsche Telekom IT Solutions márka bevezetésének bemutatásán keresztül olyan kérdésekre keressük a választ, mint: Hogyan mérjük a recruitmentet támogató kommunikáció hatékonyságát? Meddig relevánsak a nagy számok, mire jók az átlagok és mire nem? Mennyit jelent egy márka(név?) Többet ér a DT-ITS, mint az ITSH?

12:39 - 12:54 5 things to get right with HUMAN EXPERIENCE MANAGEMENT (HXM) - The critical success factors for candidate experience driving attraction and retention | 1. nap
Jakob Kiblböck (AT) SAP | Head of SuccessFactors CEE

Az előadás angol nyelvű!

In the Year 2021, it is all about putting the candidate experience at the center. It is more than just getting your recruiting process right – Experience wins!
In my talk you will learn how companies and organizations will win by adopting Human Experience Management (HXM), moving from classical HCM to HXM and from recruiting to creating best-in-class candidate & employee experience.

12:49 - 12:55 Zárás
12:54 - 13:00 1. nap zárása
08:40 - 09:10 Megnyitó & Networking Session
Szabó Szilvia (HU) METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök ,
Toldi Gábor (HU) DTC / SocialTalent&Firstbird | CEO / Partner
09:12 - 09:32 How to hire in 2021 and beyond: TA’s biggest trends and challenges
Jerome Ternynck (US) SmartRecruiters | Founder & CEO

Az előadás angol nyelvű.

A SmartRecuriters CEO-ja elmondja, miért nem alkalmasak a jelenlegi kulcs mutatóink a toborzás minőségének mérésére. Egyúttal kitekintést kapunk a rövid távú recruitment technológiai piaci irányokról, melyek meghatározzák 2021-et.

COVID has changed the world of hiring. With higher candidate volumes, decreased budgets and resources, it’s critical that TA teams rethink how they hire and prepare for the future. SmartRecruiters Founder and CEO, Jerome Ternynck, shares how TA can best prepare to hire in this new world of work for 2021 and beyond. He’ll review the biggest trends and challenges and how to overcome them, including remote hiring, internal mobility, job advertising, automation and efficiency, and achieving real Diversity Hiring outcomes.

09:34 - 09:54 Interjú Friedl Zsuzsával
Friedl Zsuzsanna (HU) Magyar Telekom | Chief People Officer

Az ország talán egyik legismertebb HR főnökét kérdezzük, korunk erőforrás menedzsment kihívásairól, az AI térhódításáról és annak a munkaerőigényre gyakorolt hatásáról, agilis szervezeti kultúráról, újraértelmezett Talent menedzsmentről, remote trendekről.

09:56 - 10:11 Talent Acquisition’s new role in internal mobility
Békési Edit (HU) Flex | Head of Talent Acquisition, EMEA

Internal mobility is one of the most efficient ways for organizational success: it promotes career development and increases employee engagement. In this presentation you will learn, through a specific global project, how to enable your talent acquisition teams to completely change the approach and be proactive, what tools to provide them, how to change the global mindset about internal mobility, what challenges you may face and how to tackle them.

10:12 - 10:22 Szünet
10:24 - 10:49 TOP DOGS, a 15 MRDos online álláspiac 3 kulcsszereplőjét ültetjük egy asztalhoz!
Bíró Pál (HU) Google | Country Manager ,
Martis István (HU) Profession.hu | CEO ,
Palocsay Géza (HU) Jófogás / Adevinta Hungary | General Manager

Régóta egyértelműen az online tér az első számú toborzási csatorna. A COVID okán tovább nőtt az online penetráció, ezáltal olyan demográfiai csoportok is megjelentek, akik ezidáig nem voltak megtalálhatóak az interneten. Igaz ez a kevésbé kvalifikált munkaerőre és egyúttal az idősebb korosztályra is. Az online állás business egy 15-20 MRD-os üzlet, amelyen kis szereplők és óriás vállalatok osztoznak. A Top 5 cég közül 3 szereplő első számú vezetőivel beszélgetünk. A piac változásairól, szegmentálásról, az ügyfelek edukációjáról. Továbbá olyan egyértelmű trendekről, mint: klikk alapú, avagy konverzió alapú fizetésről, a remarketing erejéről, a Facebook álláspiaci előrenyomulásáról.  

10:51 - 11:06 Networking Session

Online networking lehetőség!

11:08 - 11:33 The Future of Sourcing
José Kadlec (CZ) GoodCall | Chief Recruitment Architect & Founder

Az előadás angol nyelvű!

Európa egyik legismertebb sourcing trénere, aki nem utolsó sorban a SocialTalent sorucing content-jének új előadója is! José a legfrissebb, praktikus sourcing tippekkel és eszközökkel érkezik a recruiTECH-re.

The job market might be changing temporarily and so the sourcing techniques and needs along with that. In this presentation José will show you the new strategic angles of sourcing your desired candidates - but don't worry, if you know anything about José you'll know that it will always be a practical, eye-opening talk with cool tips and hacks!
- Inbound sourcing - from sourcing skills to e-commerce skills
- Sourcing leadership and benchmarks - sourcing hub, sourcers stick with recruiters or do you need sourcers at all?
- Strategic sourcing - tips and tricks for mapping talent in Budapest, Mumbai, or Madrid.
If you think that talent sourcing is too "new", "niche",... we can use the term recruitment and recruiter.

11:35 - 11:50 Így toborzunk mi - Szervezeti bővítés otthonról
Czuprik Zoltán (HU) Roche Szolgáltató Kft. | HR igazgató

Mi változott körülöttünk és ezekre hogyan reagáltunk? Milyen alapvetéseket változtattunk, és mik azok, amikhez továbbra is ragaszkodunk? Toborzás, beléptetés, tudásátadás és elkötelezettség kiépítése személyes találkozás nélkül.

11:52 - 12:02 Szünet
12:04 - 12:20 Future of work after Covid-19
Márkus Dóra (HU) McKinsey & Company | Manager of Recruiting Operations for Central Europe

The COVID-19 pandemic disrupted labor markets globally during 2020. The short-term consequences were sudden and often severe: Millions of people were furloughed or lost jobs, and others rapidly adjusted to working from home as offices closed. Many other workers were deemed essential and continued to work in hospitals and grocery stores, on garbage trucks and in warehouses, yet under new protocols to reduce the spread of the novel coronavirus. Dora will share the lasting impact of the pandemic on labor demand, the mix of occupations, and the workforce skills required with diverse economic and labor market models.

12:22 - 12:37 Employer (Re)Branding, Konverzió marketing és ROI a toborzásban
Civin Péter (HU) Deutsche Telekom IT Solutions | Brand and Communication Advisor

2020 egyik kiemelkedő munkáltatói kommunikációs kampányát egy esettanulmányban mutatja be. Miként lehetett közel megduplázni a jelöltek számát az IT munkaerőpiacon csökkenő budget mellett?!

Ahogyan a kereskedelmi marketingre, kommunikációra fordított befektetéstől régóta elvárjuk, hogy megtérüljön, mérhető eredményt hozzon, lassan azt is elfogadjuk, hogy a Recruitmentet támogató kommunikációtól is el kell várnunk ugyanezt. A munkáltatói márka építése viszont gyakran olyan projektek gyűjteménye, amelyeknek várhatóan nem lesz kézzelfogható eredménye.
A Deutsche Telekom IT Solutions márka bevezetésének bemutatásán keresztül olyan kérdésekre keressük a választ, mint: Hogyan mérjük a recruitmentet támogató kommunikáció hatékonyságát? Meddig relevánsak a nagy számok, mire jók az átlagok és mire nem? Mennyit jelent egy márka(név?) Többet ér a DT-ITS, mint az ITSH?

12:39 - 12:54 5 things to get right with HUMAN EXPERIENCE MANAGEMENT (HXM) - The critical success factors for candidate experience driving attraction and retention
Jakob Kiblböck (AT) SAP | Head of SuccessFactors CEE

Az előadás angol nyelvű!

In the Year 2021, it is all about putting the candidate experience at the center. It is more than just getting your recruiting process right – Experience wins!
In my talk you will learn how companies and organizations will win by adopting Human Experience Management (HXM), moving from classical HCM to HXM and from recruiting to creating best-in-class candidate & employee experience.

12:54 - 13:00 1. nap zárása
08:40 - 08:44 Megnyitó
Toldi Gábor (HU) DTC / SocialTalent&Firstbird | CEO / Partner ,
Szabó Szilvia (HU) METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök
08:44 - 09:02 How to become a Talent Advisor and Strategic Partner to Hiring Managers
John Vlastelica (US) Recruiting Toolbox, Inc. | Founder & Managing Director

Az előadás angol nyelvű.

Many Hiring Managers can be challenging to work with.  Unrealistic expectations, not engaged enough with candidates, and leveraging processes that are not effective.  Too often, they see our roles as order takers, not talent advisor recruiters or strategic partners.  How can we establish our expertise and credibly influence them to help them get what they want most from the recruiting process: Speed and Quality?  Join John as he shares real-world, practical, how-to best practices for helping Hiring Managers get the talent they need while elevating our role to Strategic Partner.

09:06 - 09:36 Egy asztalnál: a jelölt, a toborzó, és a HR tanácsadó
Renfer Péter (HU) Nordconn Digital HR | Ügyvezető

Miért nem vagyok elég vonzó jelölt? Bárcsak őszintén válaszolna egy HR-es szakértő.
Miért nincs jelöltélménye a pályázóimnak? Bárcsak tudnám hol rontom el.
Egy toborzási folyamat minden szereplőjében sok a kétség, olykor neheztelés. Most nyíltan tisztába tesszük azokat a kérdéseket, amiket eddig sosem mert megkérdezni egymástól jelölt és toborzó. Kerekasztalbeszélgetés másképp. Ebből biztos lesz mit hazavinned.

Istenes Viktória – HR vezető
Viki több mint 10 éve foglalkozik munkaerő-toborzással; jelentős tapasztalattal rendelkezik beszállítói és vállalati oldalról egyaránt. A kékgalléros pozícióktól egészen a felsővezetői szintig igen széles a paletta a szakmai múltjában. Sok éve rendszeres résztvevője a legnagyobb hazai karrier-rendezvényeknek, így jól átlátja mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldal problémáit. A jó jelölt-élményt rendkívül fontosnak tartja munkavégzése során, meggyőződése, hogy ez az egyik leghatékonyabb marketing eszköz a vállalatok számára.

D. István – a képzett munkaerő magyar hangja
"István középvezetőként szerzett több mint 20 éves tapasztalatot informatikai területen, nagyvállalati környezetben. Végigjárta a szakmai lépcsőfokokat először fejlesztőként, tanácsadóként és csapatvezetőként, majd projekt- és programvezetőként is, de IT üzemeltetési területen is vannak gyakorlati ismeretei. Jelentős külföldi tapasztalatot szerzett több munkahelyen, eközben szorosan együttműködött belső ügyfelekkel és külső beszállítókkal is. Erőssége a következetesség, kitartás, folyamatos fejlődés és rugalmasság."

09:06 - 09:36 Jelölt meggyőzés az új korban, milyen triggerek mozgatják a jelöltet, mivel lehet meggyőzni, hogyan győzzük meg az ajánlatról, a feladatról, a cégről
Horváth Ágnes (HU) WHC | Business unit manager

Hogyan tud meggyőzni minket a jelölt, hogy pont őt keressük az adott állásra? Vagy fordítva? Nekünk kell őt megnyernünk és bebizonyítanunk, hogy éppen az általunk kínált lehetőséget keresi? Kell-e bárkinek bárkit meggyőzni ebben a témában? Milyen lehetőségeink vannak? Mi mozgatja az egyik, és mi a másik felet? Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre keressük majd a választ annak érdekében, hogy már az első találkozás alkalmával megalapozhassuk leendő kollégánkkal a hosszútávú együttműködést.

09:37 - 09:52 Networking Session

Online networking lehetőség!

09:53 - 10:09 Interjú Oszlányi Törtellel
Oszlányi Törtel (HU) TakarékBank | HR Igazgató
10:11 - 10:26 Kompetenciákkal a hatékonyságért
Furjánné Szabó Tímea (HU) Jobtain | Üzletfejlesztési tanácsadó

Hiába a jól átgondolt folyamatok, ha a munkatársak nem rendelkeznek megfelelő kompetenciákkal ahhoz, hogy be is tudják tartani azokat. Jó hír viszont, hogy a kompetenciák fejleszthetők! A cégen belüli képzéseket, mint minden folyamatot, alaposan meg kell tervezni, fel kell építeni, majd kivitelezni és nyomon követni. Hogyan? Erre a kérdésre ad választ előadásom.

10:11 - 10:26 T&M vs Recruitment, avagy mik az IT contracting előnyei a munkaerő-közvetítéssel szemben?
Lakovich Nándor (HU) Bluebird | Head of IT Solutions

Ha sokat gondolkodtál azon, hogy tegnapelőttre hogyan töltsd be az IT pozícióid, de a contracting ismeretlen terület, akkor nézd meg Lakovich Nándor izgalmas előadását. Nándi látványosan bemutatja a két megoldás előnyeit, hátrányait, így a jövőben bátran alkalmazhatod ezt a gyors és hatékony szerződéses formát.

10:28 - 10:43 Az ajánlások ereje
Toldi Gábor (HU) DTC / SocialTalent&Firstbird | CEO / Partner

Ha érdekel, hogy a Firstbird mitől az ajánlási piacot felforgató diszruptív technológia, akkor mindenképpen itt a helyed! Emellett a friss 2021-es benchmark study-nk eredményeivel is készülünk!

10:28 - 10:43 Élménymenedzsment a toborzás és beillesztés során
Dávid Dániel (HU) SAP | HR Cloud Presales Specialist

A demonkban bemutatjuk, hogyan építhető ki olyan integrált toborzási és beillesztési folyamat, amelyben mérjük a jelöltek kulcs pillanataiban szerzett élményeit. A begyűjtött élményadatokat felhasználva javíthatjuk a toborzási és beillesztési folyamatainkat - hiszen a jelöltek külső szemmel sok esetben teljesen más elvárásokkal érkezhetnek, mint gondolnánk. A látványos és könnyen kezelhető toborzási portálon túl a jelöltélmény elengedhetetlen eleme a jövőbeli munkavállalók véleményének felhasználása is. De még ezzel sincs vége - az új munkaerő felvételét csak akkor tekinthetjük sikeresnek, ha az új csapattag motiváltan és megfelelő felkészültséggel kezdi meg a munkáját, és hosszú távon a vállalatnál marad. Csatlakozz a rövid bemutatónkhoz, ahol megismerheted, hogyan támogatjuk a legmodernebb technológiákkal a jelentkezők és friss belépők mindennapjait!

10:44 - 10:59 Trends in Pre-Selection Automation Tech
Yael Burla (US) Pymetrics | Sr Product Marketing Manager

In this session learn about trends impacting the hiring selection market today. We’ll dig into assessments: how adoption and investment has grown, how they are impacting hiring from an efficiency and diversity perspective, and how pymetrics fits into the space.

10:44 - 10:59 Hireify / HRSzoftver
Köntös Tamás (HU) Hireify / HRSzoftver Kft. | Ügyvezető igazgató
11:00 - 11:10 Szünet
11:10 - 11:16 Játék
11:18 - 11:48 A MOL saját online börzéje. Esettanulmány sikerekkel, buktatókkal sok-sok tanulsággal!
Fertig Balázs (HU) MOL | Group Recruitment Manager ,
Hajdú Csongor (HU) Frissdiplomás Kft. | Alapító & CEO // JOB4me, a Virtuális Állásbörze | Főszervező

Arra biztosan sokan emlékszünk tavalyról a lockdown napjaiból, amikor dilemma volt, hogy milyen eseményeket lehet megtartani, hova lehet még menni vagy hova nem lehet már menni felelősen. Azt hiszem, ez volt az a pont, amikor a fizikai események, így a konferenciák, mint a recruiTECH is, vagy az állásbörzék is elindultak az online térbe. Ennek az útnak egy fontos állomása volt, amikor a MOL Magyarország úgy döntött, hogy megszervezi első saját online állásbörzéjét. Fertig Balázs idén áprilisban a recruiTECH online konferencián beszámol a projekt sikeréről. Vigyázat spoiler :-) : A MOL idén már országhatárokon átnyúló online börzét szervez az online térben. Hallgasd meg a beszélgetést, ahol Hajdú Csongor is részt vesz szakértőként és beszélgető partnerként. Egy nappal a recruiTECH után megnézhetitek mindazt, amiről Balázs fog beszélni!

11:18 - 11:48 Hogyan szerezzünk jó informatikai szakembereket? Legyőzte-e a digitális recruitment a hagyományos toborzási módszereket? A jelölt szerzés költségei vállalati és ügynökségi oldalon (lead/cost)
Illés József (HU) IDBC | Founder & CEO

Hogyan szerezzünk jó informatikai szakembert, amikor 30 ezer szakember hiányzik csak Magyarországon? A pandémia időszakában a vállalati szektor digitalizációja felpörgette a keresletet, a szakemberhiány egyre nő, a hazai vállalatok egymással és nemzetközi cégekkel versenyeznek a home office-ban dolgozó informatikusokért.
Milyen lehetőségei vannak egy vállalati HR-esnek, hogy biztosítsa a fejlesztési projektek megvalósításához szükséges erőforrásokat? Pont akkor, pont annyit, amennyit kell?
Mennyibe kerül egy jelölt megszerzése vállalati és ügynökségi oldalon?
És hogy néz ki ugyanez a történet a jelöltek oldaláról? Tényleg a jelölt oldal diktál? Eljött a kánaán?
Csak válogatniuk kell a jobbnál jobb ajánlatok közül vagy itt is árnyaltabb a kép?
A vállalati és a jelölt oldal felé is záporoznak a social media és a különböző cél platformok virtuális nyílvesszői, üzenetei, a két oldalon pedig hús vér emberek vannak, célokkal, igényekkel, elvárásokkal.
Mi ma a szerepe a matchmakingben a toborzó cégeknek? Vajon a digitális recruitment legyőzte a hagyományos toborzási módszereket?
Hol van az az ajtó, ami mögött a cégek és a jelöltek egymásra találnak?

11:18 - 11:48 Onboarding a hibrid irodában: hogyan segíti az új kollégák belépését a vállalati szolgáltatásmenedzsment?
Simon Anita (HU) TOPdesk | Sales Manager ,
Sterl Alexandra (HU) TOPdesk | Recruitment specialist

Amíg minden nap megfordultunk az irodában, könnyű volt az új belépőnek felugrani a HR-hez vagy megkeresni az IT-t. Az onboarding lényeges összetevője az alkalmazotti élménynek, e téren is versenyelőnyt jelenthet a magas színvonalú szolgáltatás. De hogyan tud egy cég a hibrid munkavégzés mellett is kiváló szolgáltatást nyújtani? Miért fenntartható megoldás az Enterprise Service Management?

11:49 - 12:05 Interjú Gombos Klárával
Gombos Klára (HU) Robert Bosch Kft. | HR Director

Érteni az üzletet az első lépés, az üzleti célok mentén a vezetőket befolyásolni annál nagyobb kihívás. Az ország egyik legnagyobb fejlesztőközpontjának HR igazgatóját kérdezzük ezekről a kihívásokról, a folyamatos bővülésről és a pályázástól számított 5 napon belüli ajánlattételről.

12:09 - 12:49 Vezetett beszélgetés a vállalaton belüli munkaerőpiaci mobilitásról és a toborzási szervezet szerepéről a folyamatban
Hinterstein Anikó (HU) Telekom HU | Talent Experience COE Lead ,
Fülöp Zsuzsa (HU) OTP Bank | Senior Strategic Expert for process and capacity improvement

Mi a szerepe a toborzási szervezetnek a folyamatban? Egy belső jelölt előnyből indul? Fontos-e a vállalaton belüli jelöltélmény? Ilyen esetekben hogyan kezeljük azt a vezetőt, aki elveszíti kollégáját? Milyen folyamatok mentén kezeljük a jelölteket? Mi kell ahhoz, hogy a toborzási szervezet tisztában legyen a belső munkaerőpiac szereplőivel?

12:09 - 12:49 No more buzzwords - A fejlesztés demisztifikációja
Fachs Anita (HU) Green Fox Academy | General Director ,
Zsiska Zsófia (HU) New Code Csoport | Ügyvezető, tulajdonos ,
Kökény Tamás (HU) Green Fox Academy | Alapító mentor, szoftverfejlesztő

Kíváncsi vagy, mi jár egy fejlesztő fejében? Szeretnéd megérteni, hogyan gondolkodnak a különböző programozási területeken dolgozó informatikusok? A Green Fox alapító mentorával most te is közelebb kerülhetsz a fejlesztők világához, megismerheted a fejlesztői zsargont, rákérdezhetsz a számodra kényesebb fejlesztési technológiákra, trendekre. Célunk, hogy a non-konferencia után magabiztosabban szólíthasd meg az IT-s jelölteket.

12:49 - 12:55 ZárásVedd meg jegyed most!

A változtatások jogát fenntartjuk