recruiTECH - "Vagy egy lépéssel előrébb kell járnunk, vagy nagyon gyorsan reagálnunk" - Interjú Páli Annával (Egis)
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Belépés CEE

blog bejegyzés

"Vagy egy lépéssel előrébb kell járnunk, vagy nagyon gyorsan reagálnunk" - Interjú Páli Annával (Egis)

2023-03-10

Vedd meg jegyed most!

A 2023-as évre mit látsz legnagyobb kihívásnak?

Hogy megtaláljuk az új definícióját a képzési stratégiának. Helikopter nézetből általában minden jól látszik és egyértelműnek tűnik, hogy miként tudunk eljutni A-ból B-be, de amikor benne vagyunk, ott nem mindig tiszta a kép. Ez újfajta, magas szintű gondolkodást kíván – és direkt nem használom a stratégiai gondolkodás szót. A komplexitást fokozza a gyorsan változó környezet, amiben vagy egy lépéssel előrébb kell járnunk, vagy nagyon gyorsan reagálnunk.

Szerinted a vállalati oldalon lévő recruitment szervezeteknek milyen területen kell fejlődniük?

A magunk helyzetéből tudok kiindulni, általánosságot nem szívesen mondok. Nálunk az együttműködés a társterületekkel a fő fókusz, annak érdekében, hogy a belső potenciáljainkat jobban ki tudjuk használni.

Mire érdemes fókuszálnia egy recruiternek 2023-ban?

Talán nemcsak 2023-ban, de mindig érdemes 3 dologra fókuszálni: tökéletesen ismerje a cégét, annak kultúráját és vezetőit; mik az aktuális szakmai innovációk (MI, AI alapú toborzás pl stb.), és abból számára mi elérhető és megszerezhető tudás; hogyan dolgozzon hatékonyabban a csapatban, hogyan optimalizálja a saját folyamatait.

Ha egy tanácsot adhatnál a szakmának, akkor mi lenne az?

Legyen valóban kíváncsi az emberekre és az ő motivációjukra.

Mi lenne az a tanulság, amit 2022-ből a szakmai tevékenységed alapján megosztanál?

Egy átalakulóban lévő képzési csapat vezetőjeként ma azt mondom, hogy a lelkesedés, a hit és lojalitás megőrzése a két legfontosabb tulajdonságok. Minden más tanulható.

Mi a legnagyobb dolog, amit eddig elértél? Mit szeretnél még elérni?

Nem tudom, hogy valóban vannak-e legnagyobb dolgok. Talán minden életszakaszban ez valami más. Tavalyi évem ilyen kiemelkedő mérföldköve, hogy az Egis képzés-fejlesztési csapatának vezetője lettem, és így kollégáimmal közösen nap, mint nap azon dolgozhatok, hogy a kollégáink szemléletmódját, kompetenciáit olyan irányba fejlesszük, hogy az egyénileg és szervezeti szinten is sikeressé, változás- és jövőbiztossá tegyen bennünket. Nagyon sok dolgot szeretnék elérni még, amelyek között vannak egészen kicsiny és hatalmas álmok is. Most pillanatnyilag szeretnék egy nagyon erős, mentálisan állóképes, szakmailag elkötelezett képzési csapatot.

Köszönjük a válaszokat Páli Annának, az Egis Gyógyszergyár Képzés-fejlesztési osztályvezetőjének!