recruiTECH - "No bullshit, level-up, unify és hard deadline" - Interjú Tanczenberger Andreával (Talk-a-Bot)
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat BLUE

blog bejegyzés

"No bullshit, level-up, unify és hard deadline" - Interjú Tanczenberger Andreával (Talk-a-Bot)

2023-02-17

Vedd meg jegyed most!

Mi volt az a cél ami elindított ezen a pályán?

Eleinte közgazdászként a hatékonysági és üzleti kérdések foglalkoztattak, emellett idővel azonban a vezetés emberi dilemmái érdekeltek leginkább, és a kommunikációval, érzelmi intelligenciával kezdtem el foglalkozni. Ami folyamatosan célom volt, hogy részese legyek újszerű megoldások létrehozásának.

Az évek során kapott tanácsok és visszajelzések közül melyik az, amire a legtöbbször gondolsz vissza?

Az alábbi két tanács az, ami újra és újra eszembe jut a mindennapi helyzetek kapcsán és beigazolódik az örök érvényességük: 1. Ha eredményes akarok lenni, akkor nálam jobb emberekkel kell körülvenni magam. 2. Ha bármi problémám van, akkor oldjam meg.

A mindennapi munkád során mi az az értékrend, amit követsz?

Azt hiszem, hogy a jelenlegi cégemnél, a Talk-A-Botnál pont azt a 4 értéket követjük, ami nekem is a prioritásaim közé tartozik: No bullshit, level-up, unify és hard deadline. Őszinte, egyenes - ha úgy tetszik, akkor asszertív - kommunikáció, folyamatos fejlődés és tanulás, összefogás és egymás segítése, vállalások tartása, megbízhatóság.

Mi a legnagyobb dolog, amit eddig elértél? Mit szeretnél még elérni?

A belső kiegyensúlyozottságom, hogy már nem teszem függővé a döntéseimet a környezetem megítélésétől. Ezzel együtt megtanultam mindenkiben meglátni az értékét és őszintén tisztelni, szeretni érte az embereket. Azt szeretném még elérni, hogy a gyermekeim is boldog, kiegyensúlyozott felnőtté cseperedjenek mellettem.

Mi a fő motivációd?

A belső jó érzés, megfelelni a saját magammal szemben támasztott elvárásoknak, a hasznosságérzet és a családom. Nagyon fontos motiváló erő számomra az emberileg és szakmailag nagyszerű csapat, akikkel együtt dolgozom. Persze, a sikereket is nagyon szeretem.

A 2023-as évre mit látsz a legnagyobb kihívásnak?

A kiszámíthatatlan gazdasági helyzetet, ami nagymértékű mentális terhelést jelent mindenkinek. Az összes többi kihívás szerintem ennek a következménye. Persze, a digitalizáció és robotizáció rohamos fejlődése is bőségesen tartogat kihívásokat az ember-gép kapcsolat és a megváltozott kompetencia elvárások miatt.

Mi lenne az a tanulság, amit 2022-ből megosztanál a szakmai tevékenységed alapján?

A változási és megújulási képesség minden tekintetben kritikus, a technológia pedig megkerülhetetlen. Sok korábbi minta megdőlt, a jelen körülmények között kell jól teljesíteni, ehhez pedig szükséges elfogadni az új játékszabályokat. Gyorsan meg kell tanulnunk a technológiát arra használni, hogy könnyítse az életünket, ne pedig plusz feladatként kerüljön fel a tennivalóink listájára.

Köszönjük a válaszokat Tanczenberger Andreának, a Talk-a-Bot CHEQ Divízió vezetőjének!