recruiTECH - Krizsó Szilvia
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat BLUE

Krizsó Szilvia

Krizshow Business & Art I Műsorvezető, tréner, coach, újságíró

Krizsó Szilvia, tréner, coach, Pulitzer-Emlékdíjas újságíró

Közel húsz éve tart tréningeket különböző kommunikációs- és egyéb fejlesztési témákban (médiatréning, prezentációs tréning, változásmenedzsment kommunikációja tréning), 14 éve coaching folyamatokat is vezet, melyeken felső- és középvezetőket segít abban, hogy rátaláljanak saját erősségeikre és azokra támaszkodva képesek legyenek hitelesen és hatásosan vezetni és kommunikálni.

Gyakorlatorientált tréningjein újságírói munkája során szerzett tapasztalataira, többszörös közgazdász végzettségére (okl. pénzügyi közgazdász, vendéglátóipari- és idegenforgalmi közgazdász), a Neosys Coaching Iskolában és egyéb képzések során szerzett elméleti és gyakorlati tudására, konferenciák és vállalati rendezvények háziasszonyaként és moderátoraként, valamint előadóként és interjúalanyként megélt saját élményeire támaszkodva támogatja ügyfeleit.

Vedd meg jegyed most!

Előadások:

 • Global Mobility Iránytű - határokon átnyúló üzleti, munkavállalási és magánéleti mobilitás I Kerekasztal, Időpont: 09:50 - 10:15

  Helyszín: I. emelet I SocialTalent terem + Online közvetítés: igen

  Beszélgetés arról, hogyan tudja a 30 éves Jogtár® szakértői megoldással támogatni a Future-Ready Recruitereket (FRR) a jogszabályoknak való megfelelésben 

  „A Global Mobility, illetve, ahogy magyarul kevésbé hangzatosan mondhatnánk: „Hogyan legyünk világpolgárok az üzleti és a magánéletben?” napjaink egyik meghatározó kifejezése. Az Európai Unióban és a világ többi részén is mára bevett szokássá vált, hogy cégek, magánszemélyek határon átnyúló tevékenységük keretében újabb üzleti sikerek reményében más országokban vállalkoznak, telepednek le rövidebb-hosszabb időre. Az élet felgyorsulásával és a határok elmosódásával ma már elég egy jó üzleti gondolat ahhoz, hogy a „nyakunkba vegyük” a világot és akár a szomszédos országokban, akár távolabb lévő helyeken üzleti vállalkozásba kezdjünk. 

  A külföldön történő jelenléthez azonban nemcsak jó üzleti elképzelésre és vállalkozó kedvre van szükség, hanem bizonyos szabályok betartására is. Például tudnunk kell, hogyan lehet letelepedni egy másik országban, milyen formában lehet ott működni, melyek a tartózkodás és a munkavállalás főbb szabályai, hogyan kell adózni és társadalombiztosítási járulékot fizetni, és végül, de nem utolsósorban: hogyan lehet házasságot kötni vagy éppen elválni, végrendelkezni vagy örökölni. 

  Magyarország az elmúlt 30 évben a globális mobilitás szempontjából kiemelkedő hellyé vált, a külföldi irányítású vállalatok aránya Magyarországon az utolsó közzétett 2016. évi adat szerint 51,4 százalék, a bruttó hazai össztermék, a GDP 51,4 százaléka pedig ugyancsak külföldi vállalkozások magyarországi befektetéseiből származik.”