recruiTECH - "A változás az egyetlen állandó az életünkben." - Interjú Zelei Bogátával (IDBC)
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat BLUE

blog bejegyzés

"A változás az egyetlen állandó az életünkben." - Interjú Zelei Bogátával (IDBC)

2023-02-02

Vedd meg jegyed most!

A 2023-as évre mit látsz a legnagyobb kihívásnak?

2023 legnagyobb nehézségét a bérspirál adja. A növekvő bérigények és a piaci átlagbérezések közti szakadék kihívások elé állítja mind a munkáltatókat, mind a munkaerőközvetítő vállalatokat.

Mire érdemes fókuszálnia egy recruiternek 2023-ban?

Amennyiben a recruiter személyes fókuszára gondolok, akkor teljeskörűbb és átfogóbb szakmai tudásra érdemes. Meglátásom szerint, a közelgő időszak megkívánja a fullstack recruitmentet mindenkitől. Amennyiben globális értelemben vett kérdéskör, akkor a piac gyors változásainak lekövetésén és az ezekre adott rendkívül gyors reakcióján kell kiemelt fókuszt tartani.

Mi lenne az a tanulság, amit 2022-ből megosztanál a szakmai tevékenységed alapján?

2022 a változások éve volt, mely ízelítő 2023-ból. A gyors reakcióidő és a komfortzónán kívüli érzetet okozó események effektív kezelése az, amit kiemelnék. Tanulsága az évnek egy kissé közhelyes mondat, ami tökéletes igazságtartalommal bír: „ A változás az egyetlen állandó az életünkben.”

Mi volt az a motiváció, cél, ami elindított ezen a pályán?

Én klasszikus pályamódosítónak minősülök. A mikrobiológia, az anatómia és az élettan – minden, ami matériával foglalkozó – világából pályáztam át egy emocionális fejlettséget igénylő pályára, amely az emberről mint érzőről szól, és nem az emberről mint testről. Ezt az oldalt, ami a kommunikációt, a pszichológiát, a szociális érzékenységet és a kiváló rendszerben gondolkodást gyúrja össze, egy nagyon testhezálló és vonzó pályának véltem. Nem csalódtam, szerelemből csinálom immáron több, mint 10 éve.

Az évek során kapott tanácsok és visszajelzések közül melyik az, amire a legtöbbször gondolsz vissza?

Tanácsot önmagának az ember nem adhat, megfogadni másokét pedig sokszor zsákutca. A visszajelzések és ebből levonható következtetések azok, melyek vezérvonalat képezhetnek a jó döntések meghozásához vezető úton. A számomra legfontosabb visszajelzések nem a profizmusomra vagy precizitásomra érkezőek, hanem amikor egy sikeresen elhelyezett jelölt megosztja velem az őszinte gondolatait a pályáztatásáról, melynek marginális konklúziója az, hogy emberi volt a pályáztatás és biztonságban érezte magát.

Mit tanácsolnál a pályájuk elején álló fiataloknak?

A legfontosabb üzenetem az, hogy találják meg a saját stílusukat, nyitottan, alázattal fogadják be az újat és kizárólag a legrelevánsabb információkat tegyék magukévá.

A mindennapi munkád során mi az az értékrend, amit követsz?

  • Transzparencia
  • Bizalom
  • Tisztesség
  • Empátia
  • Tolerancia

Mi a legnagyobb dolog, amit eddig elértél?

Szakmai szempontból a legnagyobb dolog, amit elértem, hogy csapatvezetőként a csapatomba tartozó kollégáim bíznak bennem emberileg és szakmailag is, ezzel elismernek vezetőként.

Köszönjük a válaszokat Zelei Bogátának, az IDBC Recruitment Csapatvezetőjének!