recruiTECH - Valljuk, hogy az elégedett ügyfél az egyik legjobb „marketing-eszköz” - Interjú a Pensum alapítójával
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat BLUE

blog bejegyzés

Valljuk, hogy az elégedett ügyfél az egyik legjobb „marketing-eszköz” - Interjú a Pensum alapítójával

2023-02-24

Vedd meg jegyed most!

Hogyan jött az ötlet, mikor indultatok?

1997-ben alapítottuk meg az első Pensum céget, egy iskolaszövetkezetet. Én frissen végzett jogász voltam, Péter öcsém még az orvosi egyetemre járt. Akkor már kb. 10 éve működtek az elsőként a Közgázon (ma: Budapesti Corvinus Egyetem) alakult diákszövetkezeti csoportok, és még mindig jó bulinak és jó üzletnek tűnt a diákmunka szervezése.

Ki volt az első ügyfél?

Diákmunkában elsőként az akkor még működő SOTE-klub személyzetébe segítettünk be diákokkal, munkaerő-kölcsönzésben a DMS Nyomda volt az első ügyfelünk, amelynek – most már nyugdíjas – egykori ügyvezetőjével máig baráti kapcsolatot ápolunk.

Milyen értékek határozzák meg a mindennapi működéseteket?

Munkatársi visszajelzésekből tudjuk, hogy az egyik legfontosabb jellemzőnk a „nyitott iroda”, azaz a Pensum tulajdonosaihoz bármely munkatárs szinte bármikor bejöhet a megoldandó problémáival, javaslataival. Emellett igyekszünk ügyfeleink igényeit úgy kielégíteni, hogy közben munkatársaink is elégedettek legyenek a munkakörülményeikkel, juttatásaikkal. A Covid „tombolása” idején nem volt könnyű megtalálni a jó megoldásokat, de úgy gondolom, a csapatunk megerősödve jött ki abból a helyzetből.

Milyen célokért dolgozik a csapatotok a mindennapokban?

A jelenlegi, több tényező miatt kiszámíthatatlan gazdasági helyzet érdekes módon kedvezhet a mi üzletágunknak, melynek okai elég összetettek. A helyzet azt eredményezi viszont, hogy évről évre komoly árbevétel-növekedést tűzhetünk ki célként magunk és munkatársaink elé. Mellette fontos célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatásainkkal, mert valljuk, hogy az elégedett ügyfél az egyik legjobb „marketing-eszköz”. Harmadrészt elégedett és elkötelezett belső csapatot építünk: a megnövekedett árbevétel, a bővülő feladatkörök és a növekvő szervezet mellé a célokért küzdő, azokat elérni tudó munkatársakat fejlesztünk és keresünk.

Ha egy sztorit kellene kiemelni, amire a legbüszkébbek vagytok, mi lenne az?

A legbüszkébbek egyértelműen arra vagyunk, hogy 2020. február 6-án a Tőzsdepalotában a Pensum Group Nyrt-nek szólt a csengetés: ekkor regisztrálták részvényeinket a BÉT Standard kategóriájába. De nem csak magára a tényre vagyunk büszkék, hanem arra is, hogy sikerrel menedzseltük a tőzsdére lépés folyamatát. Ennek eredménye lett az, hogy a Pensum az első olyan, integrált hazai HR-szolgáltató, melynek részvényeit a BÉT-en jegyzik.

Az elmúlt évek alatt összegyűlt tapasztalatotok alapján, mit mondanál, mi a legnagyobb értékteremtő képességetek?

Talán az, hogy tulajdonostársaimmal, a cégcsoport felső- és középvezetőivel és minden munkatársunkkal képesek vagyunk tartani a fókuszt. A szabályozott piaci működés gyakorlatilag nap mint nap visszajelzést ad az eredményeinkről – erre kell figyelnünk, ez alapján dolgozni tovább. További fontos visszajelzést adnak az ügyfeleink: néhányan közülük már több mint tíz, sőt, némelyikük már több mint húsz éve folyamatosan a megrendelőnk. Amíg ők nem cserélnek le bennünket, tudva azt persze, hogy nem mi vagyunk az egyetlen szolgáltatójuk, addig úgy gondolom, számukra értéket jelent a munkánk. A toborzási eredményeink azt mutatják, hogy a munkavállalók is ismerik és elismerik munkánkat.

Ha egy dolgot kellene kiemelned, ami megkülönböztet titeket másoktól, mi lenne az?

Egyértelműen a tőzsdei jelenlét, a szabályozott piaci, nyilvános működés. Ami azt is jelenti, hogy a Pensum sikerének bárki részese lehet: részvényeink megvásárolhatók a kisbefektetők számára is!

Mit tanácsolnál annak, aki ilyen szolgáltatást keres?

Ha eljut hozzánk, révbe ért! Komolyra fordítva: kérjen be ajánlatot több szolgáltatótól, tárgyaljon velük, ha teheti, akkor személyesen. A piacon sokféle cég van, de csodát már nem nagyon lehet tenni: azt válassza ki szolgáltatónak, aki a leginkább személyre szabott ajánlatot tudja tenni, illetve lehetőség szerint diverzifikálja a szolgáltatók portfólióját is!

Mi a legnagyobb dolog, amit eddig elértél? Mit szeretnél még elérni?

Az eddigi legnagyobb dolog számomra a Pensum tőzsdei bevezetése. Szeretnénk tovább növekedni, és mivel munkaerő-kölcsönzőként Ausztriában és Németországban is jelen vagyunk, szeretnénk régiós szinten is ismert és elismert vállalkozás lenni.

Köszönjük a válaszokat dr. Hadházy Tamásnak, a Pensum Group Nyrt. alapítójának és társtulajdonosának!