recruiTECH - "Bízom a kollégáimban és szabad kezet adok nekik" - Interjú dr. Szászi Istvánnal (Bosch csoport)
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat BLUE

blog bejegyzés

"Bízom a kollégáimban és szabad kezet adok nekik" - Interjú dr. Szászi Istvánnal (Bosch csoport)

2022-01-10

Vedd meg jegyed most!

Mit tart karrierje csúcsának?

2021. július 1-jén a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetője lettem, ez óriási megtiszteltetés. Ez azt is jelenti, hogy én vagyok az első magyar, aki ebben a pozícióban dolgozhat. A Bosch nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója, több mint 15 ezer munkatársat foglalkoztatunk. Ha pedig ehhez még az Adria régiót is hozzávesszük, akkor több mint 20 ezer embernek adunk munkát a Bosch csoport keretein belül.

Mire nem sajnálja a pénzt?

Nagyon szeretem a magyar konyha ízvilágát és a magyar vörösborokat. Szeretek étterembe járni, egy finom vacsorára szívesen költök. Mostanában egyre többet főzünk otthon is, itt is figyelünk a jó minőségű alapanyagokra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

A sport mindig is fontos része volt az életemnek. A kisfiam születése óta - aki most egy éves, picit változott a helyzet, de igyekszem most is rendszeresen mozogni. Hosszú évek óta hetente háromszor futok, továbbá konditeremben erőnléti edzésekre járok. Új hobbim a wakeboard, a szörfözés ihlette extrém sport, amihez szintén jó kondíció kell. A sportnak köszönhetően el tudok vonatkoztatni a munkámtól, de a biznisz minden helyzetben foglalkoztat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Viszonylag új nekem a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetői pozíciója, ezért szeretném itt megállni a helyem és célom, hogy továbbra is megőrizzem a Bosch stabilitását és fontosságát Magyarországon és a régióban.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

A szüleim a példaképeim, nagyon sokat köszönhetek nekik, hiszen mindenben támogattak. Nélkülük nem érhettem volna el ezeket a sikeresek. Ők tanítottak meg a becsületes munkára, a kitartásra és arra, hogy soha ne adjam fel az álmaimat.

Mivel motiválja a kollégáit?

Bízom a kollégáimban és szabad kezet adok nekik. Támogatom őket az új ötletek megvalósításában és a folyamatos fejlődésre ösztönzöm őket.

Mire sajnálja az idejét?

Szeretek aktív és hatékony lenni, folyton pörögnek a gondolataim. Célorientált vagyok, mindig pontosan megtervezem a napomat a munkahelyen és a magánéletben egyaránt.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

Fontosnak tartom az önkéntes munkákat és nagyon örülök neki, hogy a Bosch-nál nagy hangsúlyt kapnak a CSR tevékenységek. Sokszor vettem már részt kollégáimmal épületek, játszóterek vagy parkok felújításánál.

Köszönjük a válaszokat dr. Szászi Istvánnak, a Bosch csoport vezetőjének Magyarországon és az Adria régióban!