recruiTECH - Dr. Fehér Dániel
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat BLUE

Dr. Fehér Dániel

Fehér és Társai Ügyvédi Iroda, Fehér Tax Kft. I Managing Partner, ügyvéd, adótanácsadó

Ügyvéd (H,D), adótanácsadó, ingatlanforgalmi szakjogász, a Fehér Legal and Taxirodavezető partnere. A Global Mobilityvel kapcsolatos szakterületei a nemzetközi adó- és társadalombiztosítási jog, a munkajog, a társasági jog, az ingatlanjog, az idegenrendészet. Dániel a munkája során nemzetközi adótervezésben, határon átnyúló cégstruktúrák kialakításában, határon átnyúló foglalkoztatási rendszerek kiépítésében, külföldimunkavállalók magyarországi foglalkoztatásában; nemzetközi adó- és járulék ügyekkel kapcsolatos hatósági és bírósági eljárásokban nyújt segítséget ügyfelei részére. Ügyfelei nagyrészt az építőiparban, nemzetközi árufuvarozásban, szolgáltató iparban, kozmetikai iparban, gépgyártás- és kereskedelemben folytatnak tevékenységet. A Global Mobility területén szerzett tapasztalatait az Alliott Global Alliance Global Mobility Group, a Forum Expat Management (FEM,) és az Expat Academy nemzetközi Global Mobility szervezetekben is kamatoztatja.

Vedd meg jegyed most!

Előadások:

 • Global Mobility Iránytű - határokon átnyúló üzleti, munkavállalási és magánéleti mobilitás I Kerekasztal, Időpont: 09:50 - 10:15

  Helyszín: I. emelet I SocialTalent terem + Online közvetítés: igen

  Beszélgetés arról, hogyan tudja a 30 éves Jogtár® szakértői megoldással támogatni a Future-Ready Recruitereket (FRR) a jogszabályoknak való megfelelésben 

  „A Global Mobility, illetve, ahogy magyarul kevésbé hangzatosan mondhatnánk: „Hogyan legyünk világpolgárok az üzleti és a magánéletben?” napjaink egyik meghatározó kifejezése. Az Európai Unióban és a világ többi részén is mára bevett szokássá vált, hogy cégek, magánszemélyek határon átnyúló tevékenységük keretében újabb üzleti sikerek reményében más országokban vállalkoznak, telepednek le rövidebb-hosszabb időre. Az élet felgyorsulásával és a határok elmosódásával ma már elég egy jó üzleti gondolat ahhoz, hogy a „nyakunkba vegyük” a világot és akár a szomszédos országokban, akár távolabb lévő helyeken üzleti vállalkozásba kezdjünk. 

  A külföldön történő jelenléthez azonban nemcsak jó üzleti elképzelésre és vállalkozó kedvre van szükség, hanem bizonyos szabályok betartására is. Például tudnunk kell, hogyan lehet letelepedni egy másik országban, milyen formában lehet ott működni, melyek a tartózkodás és a munkavállalás főbb szabályai, hogyan kell adózni és társadalombiztosítási járulékot fizetni, és végül, de nem utolsósorban: hogyan lehet házasságot kötni vagy éppen elválni, végrendelkezni vagy örökölni. 

  Magyarország az elmúlt 30 évben a globális mobilitás szempontjából kiemelkedő hellyé vált, a külföldi irányítású vállalatok aránya Magyarországon az utolsó közzétett 2016. évi adat szerint 51,4 százalék, a bruttó hazai össztermék, a GDP 51,4 százaléka pedig ugyancsak külföldi vállalkozások magyarországi befektetéseiből származik.”