recruiTECH - Barkó Tamás
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Belépés CEE

Barkó Tamás

Tapasztalati szakember, született vak

Barkó Tamás tapasztalati szakember, született vak. Szentpéteri Áron Láthatatlanul című, Cannes-ban bemutatott rövidfilmjének egyik főszereplője. Tizennégy éve foglalkozik érzékenyítéssel, szemléletformálással. Érzékenyítő tevékenységeit az Ability Park, Láthatatlan kiállítás, az ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület keretein belül végezte, végzi. Minőségi munkaként tekint rá, meggyőződése szerint felelősségteljes és nem lehet eleget csinálni, gyakorolni. A hagyományosan megszokott eszközök mellett használja kimagasló kézügyességét, középhaladó szintű origami tudását. A mozgás és táncszínházban húsz éve jelen van, jelenleg a Tánceánia Együttes tagjaként. Az Artman Egyesületben megtapasztalta az inkluzív társvezetés élményét a mozgás, tánc és improvizáció eszközein keresztül.


Vedd meg jegyed most!

Előadások:

  • Képességeink metszéspontjában: kapcsolódás fogyatékossággal élő emberekkel, Időpont: 14:20 - 15:00

    Workshop: a program egy rövid témafelvetéssel indul a workshop vezetői által, amely során definiálják a kivitelezés eszközeit (post-it, tábla, stb.) Majd interaktív módon a résztvevőket bevonva közösen keresnek megoldásokat a dilemmákra, és probléma felvetésekre.

    A műhely egy befogadó, elfogadó szemléleten keresztül teszi képessé a résztvevőket arra, hogy könnyebben kapcsolódjanak fogyatékossággal élő emberekhez. Amellett, hogy gondolkozunk képességeink sokszínűségén, kínálunk egy PC szótárat a fogyatékossággal élő emberekkel folytatott magabiztosabb kommunikációhoz. Megosztunk személyes történeteket, és a résztvevőknek lehetőségük lesz inspirációt meríteni néhány, képességeiket, mozgás- és érzékszerveiket kihívások elé állító gyakorlatból.